ΕΡΓΟ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 4

ΕΡΓΟ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 4

Η προσπάθεια για την ενσωμάτωση μιας πολυσύνθετης εγκατάστασης οικιακού κινηματογράφου στο χώρο μας, μπορεί να θεωρούμε ότι είναι μια πολύπλοκη και πολυδάπανη διαδικασία.

Δεν ισχύει όμως αυτό, όταν τα πάντα έχουν προβλεφθεί εξαρχής.

Με την έγκαιρη πρόβλεψη για την εγκατάσταση του οικιακού κινηματογράφου, ο ιδιοκτήτης έθεσε σε εμάς τους στόχους του και τις απαιτήσεις του.  Ήθελε το σύστημα να δένει με το χώρο του και με την απέριττη αισθητική που ήθελε να προσδώσει στο  ύφος του σπιτιού, χωρίς όμως να φτιάξει ένα χώρο απομονωμένο αποκλειστικά για home cinema (dedicated room), γιατί ήθελε ο χώρος αυτός να λειτουργεί και ως καθιστικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν το σπίτι βρισκόταν σε διαδικασία ριζικής ανακαίνισης. Τότε σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν όλες οι διανομές ρεύματος, οι καλωδιώσεις audio video, ενώ υπήρξε πρόβλεψη από μέρους μας, αναμονών και καλοδιοδιαδρομών για οποιαδήποτε μελλοντική  χρήση προέκυπτε.

Έτσι, όλες  οι καλωδιώσεις γίνανε   εντοιχισμένες, το ίδιο και τα ηχεία της kef,   τα οποία φιλοξενούνται μέσα στην ψευδοροφή και μέσω ηλεκτρικού μοτέρ που διαθέτουν, τα οποία κατεβαίνοντας  δημιουργούν την κατάλληλη γωνία ακρόασης.  

Επίσης, μια TV LCD 65΄΄ της sony έχει εντοιχιστεί πάνω στο τζάκι,  η ηλεκτρονική οθόνη έχει τοποθετηθεί σε αντίστοιχη τομή στην οροφή, ενώ ο projector εμφανίζεται από την οροφή μέσα από ειδικής κατασκευής μηχανισμού απόκρυψης  (lift).

 Επιπλέον, η τοποθέτηση των μηχανημάτων σε ένα λιτής γραμμής εντοιχιζόμενο έπιπλο στην πίσω δεξιά πλευρά του τζακιού, θέση που το καθιστά αόρατο, φάνηκε να είναι ο καλύτερος τρόπος ένταξης τους στο μινιμαλιστικό περιβάλλον του συγκεκριμένου σπιτιού.  

Συσκευές συστήματος :  Yamaha, Pioneer, Sony

Projector Epson, οθόνη Lumene

Επιστροφή στα έργα μας